Terug naar overzicht

UGent – Relativiteit door virtual reality

.
De Ugent komt jaarlijks met een prachtige stand vol informatie, wetenschappelijke weetjes en doe-experimenten over één bepaald onderwerp. Tijdens jouw bezoek aan de Jaarbeurs een niet te missen stopplaats voor jong en oud.

Ontdek de relativiteit door virtual reality

Spring aan boord voor een boottocht doorheen Gent in een fantastische wereld waarin de lichtsnelheid slechts 20km/u is. De relativiteitstheorie is een fundamenteel begrip van de natuur op veel verschillende lengte- en energieschalen. Toch lijkt dit niet aanwezig in het dagelijks leven.

Met een virtual reality-film nemen we je mee op een toeristische boottocht in het centrum van Gent, in een droomwereld met een langzame lichtsnelheid. Door een directe ervaring brengt dit de effecten van relativiteit naar een menselijke schaal. Laten we het licht achtervolgen!

Paniekstoornissen en claustrofobie behandelen met virtual reality

Mensen met claustrofobie en paniekstoornis ervaren moeilijkheden om dagelijkse situaties door te komen. Dit kan leiden tot een verminderde levenskwaliteit en het vermijden van bepaalde situaties. Bijvoorbeeld als je de lift niet durft nemen of als je niet op de snelweg wil rijden omdat je bang bent van files.

Met Virtual Reality (VR) word je veilig, gecontroleerd en kosteloos onderworpen aan je angst. Je wordt met je angst in contact gebracht, om er zo met leren om te gaan. Bovendien laat het therapeuten toe nauwkeuriger op te volgen en te beoordelen.

De Universiteit Gent, imec en mict onderzoeken dit dynamisch en gepersonaliseerd VR systeem zodat patiënten dit zowel thuis als in therapiesessies kunnen gebruiken.

Meer info op www.ugent.be