Terug naar overzicht

Gentse studenten steunen Zuid-Afrika

Al een drietal jaar steunen het Sint-Pietersinstituut Gent en het Sint-Franciscusinstituut Melle een project in de sloppenwijken van Pretoria, Zuid-Afrika. In de paasvakantie trekken een dertigtal vijfdejaars naar Zuid-Afrika voor een uitwisseling met Midstream College, een privéschool voor blanke en zwarte leerlingen. Samen zetten we ons in voor de kleutertjes in de sloppenwijken: we zamelen geld in om kleuterscholen te bouwen en zelf te verfraaien en te voorzien van alle nodige materiaal. Door onze steun konden zelfs al kleuterjuffen opgeleid worden. Bovendien legden we een moestuin aan om de kleutertjes van gezonde voeding te voorzien.

.

Dit unieke project vraagt heel wat creativiteit en inspanningen van leerlingen en begeleiders. Tijdens de jaarbeurs verkopen we handgemaakte gadgets en Zuid-Afrikaanse wijn, waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat.

.

Leerlingen en begeleiders verwelkomen u graag tijdens de weekends van 15-16 en 22-23 september en op woensdagnamiddag 19 september op hun stand aan de ingang van de jaarbeurs..

 

……

.