Terug naar overzicht

Gentrepreneur

Een nieuw product of dienst kan handig zijn, nuttig, plezierig of gewoon mooi. Het start altijd met een idee waarbij iemand gemotiveerd wordt om met dat idee een onderneming op te richten. En dat is van alle leeftijden… Zo kunnen ook al dan niet studerende jongeren de microbe te pakken krijgen om een eigen bedrijf op te starten op basis van een subliem idee.

Gentrepreneur is het Gentse netwerk van ondernemende jongeren die je met hun verhalen inspireren. Deze organisatie ondersteunt die ondernemende jongeren ook door hen te verbinden met een netwerk, groepsworkshops, infosessies, gratis expertise, coaching, en plaatst ze in de kijker waar mogelijk. Voor studenten heel toegankelijk, gratis en zonder fuzz.

Een Gentrepreneur is dus de trotse uitdrager van jong Gents ondernemerschap, en op de Jaarbeurs staan er een paar te trappelen om jou hun idee, product of dienst voor te stellen:
.

Mon-chique
Mon-Chique is de exclusieve zwart-wit kledinglijn van Phaedra Vergeylen. Het doel van de collecties, is dat klanten zich in het dagelijkse leven als een model op de catwalk voelen. “The world is your runway, dress like it”. Belangrijk is het gevoel van zelfzekerheid. Door exclusieve kledingstukken aan te bieden, speelt Mon-Chique hierop in. “Why ordinary if it can be exclusive?”
.

Elite Graphx
Elite Graphx is een grafisch ontwerpbureau met een extra touch. Je kan er terecht voor grafisch ontwerp, fotografie, videografie, marketing, webdesign en bedrijfskleding.
.

Beerselect
BeerSelect is een Gentse start-up die kleine en lokale brouwerijen ondersteunt op vlak van sales, marketing en distributie. Dit doen ze door een unieke selectie te maken van bieren, die internationaal aan de man gebracht worden. Onlangs hebben ze een spiksplinternieuwe brouwerij (de grootste van Gent!) gebouwd om lokale brouwers ook te ondersteunen met hun productie. Op die manier bieden ze een selectie ambachtelijke bieren aan, maar met een constante smaak en kwaliteit.
.

Marsjandies
Met Marsjandies is de vijfde generatie van Brouwerij Verhofstede van start gegaan. Ambacht en puur vakmanschap staan bij hen centraal. Ze creëren de lekkerste cocktails enkel en alleen met de dranken van Brouwerij Verhofstede. Ook schenken ze versgemaakte mocktails, de beste wijnen, cava’s en frisdranken. Ze doen dit op de Jaarbeurs vanuit hun cocktailtruck. Daarnaast kunnen zij ook voor de aankleding van jouw feest zorgen.
.

Krono Escape Game
Escape games zijn helemaal in. Krono is een mobiele escape game in een trailer van wel 13 meter lang. Speel een kort spel op de jaarbeurs en maak kennis met hun aanbod.
.

Bothive
We hebben het al vaak gezien in sciencefictionfilms: artificiële intelligentie die je kan assisteren bij zowat alle dagelijkse taken. Dit klinkt misschien als verre toekomst, maar we zijn er dichter bij dan je denkt! Het laatste jaar beginnen termen zoals ‘Artificial Intelligence’, ‘Machine Learning’ en ‘chatbots’ steeds meer naar boven te komen. Maar wat betekenen ze nu precies? Ontdek alles over de virtuele assistent van de toekomst op het Gentrepreneurplein!
.

 

Esperienza di gusto
duurzame, authentieke en lekkere verse pasta.
.
.
..