Terug naar overzicht

Gent viert in 2020 zijn grootste Vlaamse meester !

Van Eyck. Een optische revolutie

In 2020 organiseert het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK ) de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard, waarvan zeker de helft afreist naar Gent. Daar worden ze samengebracht met werk uit Van Eycks atelier, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen.

De acht gerestaureerde buitenluiken van De Aanbidding van het Lam Gods staan centraal in de tentoonstelling. Mis deze kans dus vooral niet!

Van Eyck. Een optische revolutie wordt een absolute once in a lifetime-ervaring en brengt je dichterbij het genie van de meester dan ooit! Nooit eerder kon je zoveel Van Eycks op één plaats in detail bewonderen.
.

Praktisch 

→ 01.02.20– 30.04.20
→ 7 dagen op 7 open, met elke week avondopeningen tot 23.00 uur.
→ Je koopt een ticket dat toegang geeft op een vast tijdstip.
→ De meertalige audiogids voor volwassenen en kinderen is inbegrepen in de ticketprijs.

Alle informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.vaneyck2020.be
Voor praktische vragen kan je terecht op 09 210 10 75 of info@vaneyckexpo.be
.

OMG! Van Eyck was here: het Gentse themajaar

Gent brengt met ‘OMG! Van Eyck was here’ een jaar lang hulde aan Jan Van Eyck, de Vlaamse meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is door zijn wereldberoemde meesterwerk het Lam Gods.

Met een jaar vol zinderende activiteiten en evenementen laat Gent zien hoe de nalatenschap van één van ’s werelds meest virtuoze kunstenaars na zes eeuwen nog steeds door de aderen van de stad en haar inwoners stroomt.

Verwacht je aan een zinnenprikkelend programma vol beeldende kunst, theater, dans, mode, design, muziek, gastronomie, shoppen en meer in de sfeer van Van Eyck en zijn Lam Gods.
Een niet te missen feest voor Gentenaren en bezoekers dat de stad een jaar lang op zijn grondvesten zal doen daveren.

Bekijk het volledige programma op www.vaneyckwashere.be en volg de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.