Terug naar overzicht

De Startersfabriek

Op de Jaarbeurs staan meer dan 200 lokale handelaren. Daar zitten ook heel wat starters tussen met leuke, nieuwe en wijze producten die je als bezoeker zeker wil ontdekken. Het is hard werken om als zelfstandige ondernemer een droom in vervulling te laten gaan. Ze kunnen alle steun gebruiken.

Om starters alle kansen te geven is er De Startersfabriek. Deze organisatie maakt elke pre-starter, starter, start-up en prille groeier in Gent wegwijs in de wirwar van organisaties die specifieke professionele ondersteuning of begeleiding kunnen bieden bij de start of verdere groei van hun onderneming. Wil je een zaak starten in Gent? Of ben je net gestart? Maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Dat zit je bij De Startersfabriek meteen goed, want starten in Gent doe je niet alleen.

Ter gelegenheid van de Jaarbeurs ondersteunt De Startersfabriek een 10-tal jonge ondernemers om hun producten of diensten op de beurs voor te stellen in een groepstand. Voor verschillende onder hen is het een vuurdoop. Bezoek dus zeker de stand en steek hen een hart onder de riem.
.

Kabinet O
Benjamin Suykens heeft het geluk te mogen ontwerpen voor de meest fantastische doelgroep. Met Kabinet O bedenkt en creëert Benjamin pienter maatwerk… voor de kleintjes. Zijn speelse installaties en zijn doordacht speelgoed laten zien hoe je “ontwerpen” kan bekijken door de ogen van een kind.
.

Ontwerp Ontwerpers
Ontwerp Ontwerpers is een ontwerpstudio uit het Gentse. Ze ontwerpen en maken objecten, meubels en interieurs. Vanuit een gesprek en een nauwe samenwerking met de klant, volgt een eenvoudig maar sterk idee/concept. Door flexibele productie en moderne technieken te combineren met betaalbare materialen kunnen ze kwaliteit en maatontwerp leveren voor elk project en budget. Ontwerp Ontwerpers streeft er steeds naar om eenvoudige, functionele en inspirerende omgevingen te creëren.
.

VibeRange
VibeRange is een frisse Vlaamse start-up die muren omtovert in geluid! Zij bieden een totaalpakket aan met luidsprekers die geluid overzetten via lichte trillingen op oppervlakken. Hun systemen zijn dé perfecte oplossing in ruimtes waarbij esthetiek, minimalisme en subtiliteit de belangrijkste factoren zijn. De unieke onzichtbaarheid en het gebruiksgemak na installatie is zeker hun belangrijkste troef. Midden augustus werd hun versterker uit notelaarshout op de markt gebracht. Deze werkt via Wi-Fi, Multi-Room en Bluetooth.
.

Boek van mijn Leven
Wie denkt aan biografieën, denkt aan bekende mensen. Boek van mijn Leven vindt evenwel het levensverhaal van elkeen de moeite waard. Van huisvrouw Maria met de acht kinderen waarvan de middenste een tweeling is en de voorlaatste bij de geboorte overleed over Wilfried de treinconducteur van naast den bakker om de hoek die een moeilijke jeugd had tot de net met pensioen zijnde notaris Willem die fan is van Duvel en Pieter Aspe en jaarlijks al zijn aanwinsten door hem laat signeren op de Boekenbeurs. Boek van mijn Leven schrijft het verhaal van u of uw onderneming en geeft het uit in boekvorm. Of helpt je bij het neerpennen van jouw biografie. Daarnaast organiseert Boek van mijn Leven workshops autobiografisch schrijven en begeleidingtrajecten voor wie zelf zijn mémoires wil schrijven. Oprichtster van Boek van mijn Leven is Eveline Coppin. Zij houdt van mensen en hun verhalen. In een vorig leven was ze regiojournaliste bij het op één na meest gelezen betalende Vlaamse weekblad: Kerk & Leven. Zeer zeker zinzoeker, zumbaliefhebster en zotvantaal. Gedreven, speels, spontaan, empathisch, leergierig, enthousiast en volhardend.
.

Nomige
Barbara Geusens komt uit Bree en woont al jaren in Gent. Ze is bio-ingenieur en Doctor in de Dermatologische Wetenschappen. Eind 2017 richtte ze Nomige op. Nadat ze jarenlang tevergeefs op zoek was gegaan naar een product dat geschikt was voor haar moeilijke huid, besloot ze zelf een verzorgingslijn te ontwerpen die wél aan haar verwachtingen voldeed. Nomige is het eerste Belgische merk dat gelaatsverzorgingsproducten aanbiedt die volledig op maat worden gemaakt op basis van jouw DNA en persoonlijke levensstijl. Volledig maatwerk voor de huid.
.

Ontwerp Rik Verhaest
Als ontwerper gaat Rik Verhaest de uitdaging aan om mooie, bruikbare voorwerpen te creëren.  Bij de creatie van porseleinen objecten gaat ambacht hand in hand met hedendaagse technieken zoals lasercutten en CNC frezen.  Aandacht voor duurzaamheid is nooit ver weg: zoveel als mogelijk wordt gekozen voor eerlijke materialen of krijgen oude materialen een nieuwe bestemming. Tijdens workshops in het atelier kun je ook zelf aan de slag en word je ondergedompeld in de wereld van het maken.
.

étailleur
Gelegen in de SInt-Pietersaalststraat te Gent, heeft deze starter zeker iets te maken met mode. Kom hun uniek aanbod ontdekken op de beurs!
.

Eigenlijk is Gent één grote Startersfabriek, kijk maar!