Terug naar overzicht

Algerije – Gastland 2018

Als het grootste land gelegen aan de Middellandse Zee en het grootste land van Afrika, zijn er in Algerije nog grote delen van het land die vrijwel onontdekt zijn, zowel in de spectaculaire kustregio als in de Sahara. Hier kan men nog de traditionele cultuur van verschillende volken ondergaan. Verder heeft Algerije onder andere de mooiste Romeinse sites buiten Europa, de Sahara, therapeutische warmtebronnen, prachtige volkskunst en mogelijkheden om te bergbeklimmen.

.

De ca. 1000 km lange kust telt vele uitgestrekte stranden, de hoofdstad Algiers heeft een mooie mix van traditionele en moderne aspecten, er zijn groene heuvels te vinden en in de bergen kan men ’s winters zelfs skiën. Ten westen van Algiers ligt de Turkoise Kust met de badplaatsen Oran en Tipasa.

Als vroegere kolonie van Frankrijk zijn de Europese invloeden nog duidelijk merkbaar, maar Algerije heeft ook verschillende monumenten en (binnen)steden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, zoals Al Qal’a van Beni Hammad, de ruïnes van de eerste hoofdstad van de Hammadiden, de ‘kasba’ van Algiers, Djémila, de ruïnes van een Romeinse stad, en Tassili n’Ajjer, een hoogvlakte met zeer veel prehistorische grotkunst, ca. 15.000 grottekeningen en gravures, die tot de belangrijkste in de wereld behoren. De afbeeldingen, gemaakt tussen 7000-6000 v.Chr., laten de evolutie van mens en dier zijn in dit deel van de Sahara, dat in die tijd nog groen en vruchtbaar was.