75 Jaar Gentse vitaliteit

Gent is een stad met een rijke geschiedenis en authentieke events die deel uitmaken van het collectieve geheugen. De Gentse 4 worden in één adem genoemd: De Floraliën, de Gentse Feesten, de 6-daagse en de Gentse Jaarbeurs.
Van 1946 tot 2021 was de Jaarbeurs Gent een vaste waarde.

Opening Jaarbeurs 1946

De Gentse Jaarbeurs was in de jaren 1900 een spiegel van de vitaliteit van het Gentse bedrijfsleven. Ze toonde een veelzijdige regio op een manier die de stad typeert: ongedwongen maar trots. Toen Clément Morraye, oprichter van de Jaarbeurs, in 1946 de eerste editie opende, deed hij dat met dezelfde achterliggende gedachte.

10812s_1IJVG.
In de volgende decennia paste het evenement zich aan aan de snel veranderende maatschappij. De Jaarbeurs is steeds sterk geweest in het lanceren van nieuwe producten. Tegelijkertijd benadrukte de beurs de internationale functie van het ondernemerschap, bewerkstelligde ze een samenwerking tussen de privé- en de publieke sector en had ze oog voor zowel de grote als de kleine bedrijven.

 

10816s_1IJVGIn de laatste decennia was de Jaarbeurs een belevenis voor het hele gezin geworden. Het was een plek waar bezoekers die diensten ontdekken die voor hen belangrijk zijn, waar ze producten uitproberen of advies inwinnen. De Jaarbeurs is uniek omdat de bezoeker er geconfronteerd wordt met de economische veelzijdigheid van onze regio, en waar lifestyle even belangrijk geworden was.

Daarom was de Gentse Jaarbeurs niet alleen de oudste maar ook de gezelligste beurs van Vlaanderen. De laatste editie was een feesteditie – en feesten, daar kennen ze wat van in Gent.

De Jaarbeurs Gent genoot jaarlijks van de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning.

 

10809s_1IJVG   10808s_1IJVG   10811s_1IJVG   10810s_1IJVG

 10815s_1IJVG