Terug naar overzicht

De Langste Toog – Enkel echte bieren!

Hét rustpunt van de beurs


België is ongetwijfeld hét bierland bij uitstek. Met onze rijke traditie, onze vele brouwerijen en ons rijk pallet aan kwaliteitsbieren geniet ons landje wereldwijd een uitzonderlijke reputatie. De Belgische biercultuur is zelfs op de Vlaamse lijst voor erkenning als immaterieel cultureel erfgoed geplaatst. Bier blijft één van onze belangrijkste exportproducten waarop we terecht fier mogen en moeten zijn. En dat bewijzen we dit jaar reeds voor de 12de maal met De Langste Toog!

Enkel echte bieren van de Belgian Family Brewers

Het aanbod aan de Langste Toog wordt strikt geselecteerd.
Toegelaten zijn enkel de bieren die het kwaliteitslabel dragen van de
Belgian Family Brewers – Als u dit label ziet, geniet u met de ogen dicht!

De 21 leden van van de Belgian Family Brewers vertegenwoordigen het vakmanschap dat met veel zorg binnen elke Belgische brouwersfamilie wordt doorgegeven en geperfectioneerd. Samen kunnen deze brouwerijen niet minder dan 3500 jaar ervaring in het brouwen van authentieke familiale bieren voorleggen. Ze worden dan ook terecht de pioniers van het Belgische speciaalbier genoemd. Slechts 185 bieren dragen het authenticiteitslabel van Belgian Family Brewers. Het logo staat garant voor de hoge kwaliteit, de authenticiteit en de onafhankelijkheid van elk van deze bieren.  Op De Langste Toog proef je een selectie van dertig bieren, telkens met zorg door de leden van BFB gebrouwen en geselecteerd. Voor meer informatie over BFB kan je terecht op www.belgianfamilybrewers.be.

Handig om weten

Wanneer je op café zit, zou je eigenlijk te veel plezier moeten beleven om bezig te zijn met je bierflesje. Als je echter een moment overhebt, loont het toch de moeite om even te kijken. Je fles heeft je namelijk veel te vertellen. Als je de lege stuks die voor je staan telt, weet je bijvoorbeeld hoe lang je al aan de toog zit en kan je zelfs uitrekenen hoeveel de rekening straks zal bedragen 😉

Als je tijd hebt om het etiket echt te bestuderen, zal je meer te weten komen over het bier en de brouwerij. Vaak leer je ook iets bij over de bierstijl, de ingrediënten of het brouwproces. Misschien heb je zelfs het geluk om een BFB bier in handen te hebben, een bier gebrouwen door één van de leden van Belgian Family Brewers. Als je dan het etiket bestudeert, zal je een zwart/geel/rood logo opmerken. Wist je dat dit symbool je zekerheid geeft over de kwaliteit en de herkomst het bier dat je aan het drinken bent?
.
BFB Brazilie.
Alleen onafhankelijke brouwerijen waar al minstens vijftig jaar binnen dezelfde familie gebrouwen wordt, mogen het label aanvragen. Deze brouwers hechten een grote waarde aan het ambacht dat al eeuwenlang van generatie op generatie binnen hun familie wordt doorgegeven. Ze hebben enerzijds een uitgebreide kennis van de moderne brouwtechnieken, maar  kennen ook alle kneepjes van het vak en de geheimen die hun voorouders hen geleerd hebben. Het label staat dus garant voor speciaalbier met een rijke traditie en uitmuntende kwaliteit.

Als je dus niet zeker bent welk bier te kiezen, maar je wil zeker zijn van de uitmuntende kwaliteit, zoek dan het BFB label op je fles. Bij deze bieren kan je met een gerust hart proeven!
Dertig van deze bieren vind je trouwens terug op De Langste Toog.

Leer alles over bieren

logo zythos Belgie witZythos nodigt je uit bekende bierexperten te ontmoeten. Ze geven je graag een persoonlijke uitleg en signeren hun boeken:
10 september – Karl Van Malderen (Bapas + bierpaspoorten)
12 september – Erik Verdonck (Het Belgische Bierboek)
16 september – Geroen Van Steenbrugge (Bier & Chocolade)
17 september – Arnold Eloy – Mens & Cultuur (Bieren en brouwerijen van België; Verdwenen brouwerijen van België; Vroegere brouwerijen in België,…).

Kom het allemaal zelf ontdekken tijdens de Jaarbeurs Gent!