Terug naar overzicht

3D-Citygame-Ghent in première

“3D-Citygame-Ghent” is een drie-dimensioneel spel dat via internet of een VR-bril kan worden gespeeld. Het is een co-creatief project waarbij bewoners van de stad Gent samen met stadsdiensten hun dromen over de stad verweefden met waar gebeurde verhalen om er een 3D-game over te bouwen.

Het moet “fun” zijn, sprak een jongeman van 11 die meebouwde. Het moet “educatief interessant” zijn, sprak een medewerker van het Museum van Kina die mee volgde en inspireerde. Het moet “historisch juist” zijn, sprak een bewoner die geboeid is door het historische Gent en als hobby verdwenen gebouwen in Gent digitaal helpt reconstrueren in 3D. Het moet gebruikmaken van “boeiende verhalen” over Gent, sprak een beleidsmedewerker.
Kortom, voor elk wat wils… droom je droom in de 3D-Citygame-Ghent.

Doe mee met de verdere ontwikkeling, of geef jouw feedback.

Zelfs als je geen digitale techneut bent, kan je verhalen vertellen over het verleden van Gent of je droom over de toekomst. Wij tonen het concept en jij levert boeiende ideeën voor het spelscenario. Breng je eigen wijk, alleen of samen met buren en vrienden, ook tot leven in 3D. Een mythe, een waar gebeurd verhaal of de aliens op bezoek in je wijk.

Kom het spel uitproberen op de Jaarbeurs en verken je eigen stad op de grens van het virtuele en de werkelijkheid. Op 16 september zullen Burgemeester Termont en Sven Taeldeman, Schepen van Stadsontwikkeling, het spel lanceren op de Jaarbeurs!

www.stad.gent/gent3D